dinsdag 17 februari 2015

Lasagna van Courgette, Pastinaak en Spruitjes

Ingrediƫnten
1 courgette
1 pastinaak
500 gram spruitjes in plakjes
1 pot tomatensaus (zelf gemaakt)
250 gram kastanje champignons in plakjes
250 gram mozzarella in plakjes
100 gram geraspte Parmezaanse kaas


Oven voor verwarmen op 200 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje kokosolie.

Voor de tomatensaus:
Ingrediƫnten
4 potten 325 gram

2 kilo tomaten
250 gram uien
peper 
Potten met heet water en soda uit wassen of in de vaatwasser op het heetste programma. Potten drogen in oven op 100 graden.

Uien pellen en fijn snijden
Tomaten wassen, in vieren snijden.
Pan met dikke bodem, klein beetje olijfolie in de pan.
Uien in de pan en zachtjes laten smoren, tomaten toevoegen, peper en zout.
Het geheel 30 minuten laten stoven. Het mengsel nu in de Versapers tot een mooi sap persen of door een zeef drukken.
Sap terug in de pan, verder laten inkoken tot een dikkere saus ontstaat.
Potten uit de oven halen en vullen met de tomatensaus, deksels erop draaien en 45 minuten in de stoomoven zetten op 90 graden. Eruit halen en op een theedoek neer zetten en laten afkoelen.

Of een theedoek onderin een pan leggen, pan vullen met water potten er in zetten en tegen de kook aan - 45 minuten laten staan. Nu met een tang de potten eruit halen en op een theedoek laten afkoelen.

Sticker erop plakken met inhoud en datum.

Tip: u kunt natuurlijk ook knoflook toevoegen, tijm, rozemarijn.
Varieren naar eigen inzicht.

Courgette in dunneplakken snijden.
Pastinaak in dunne plakken snijden
Spruitjes schoonmaken en in plakjes snijden.
Kastanje champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
Mozzarella in plakjes snijden.

In de ovenschaal eerst de plakjes courgette leggen daarop de pastinaak, dan de champignons en de helft van de mozzarella, giet een klein beetje tomatensaus over het geheel niet te veel. Leg nu de spruitjes erop daarop weer een laagje pastinaak en de courgette. Leg nu de rest van de mozzarella erop en giet nu de tomatensaus er overheen. Strooi er de geraspte Parmezaanse kaas overheen.
Zet in de oven voor 30 minuten.

Eet smakelijk