woensdag 3 december 2014

Kippendijen met puree van Koolraap - Thermomix

Ingrediƫnten


1 kilo kippendijen
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 blikje tomatenpuree
100 ml koksroom
1 flesje donker herfstbier
100 ml bouillon
peper
zout
zonnebloemolie
tijm
rozemarijn


1 koolraap
250 ml groentebouillon

500 gram schoongemaakte spruiten



Sjalot schillen en in tweeen snijden, knoflook pellen.
In de kom van de TM 10 sec malen op 10. Klein beetje olie toevoegen. Blikje tomatenpuree toevoegen en 5 minuten laten garen op 100 garen. Koksroom, bouillon toevoegen en 15 minuten laten inkoken op de varoma stand. Zet het stoommandje bovenop het deksel tegen spatten.

Zet de oven op 80 graden
Neem een braadpan, droog ondertussen de kippendijen en bak de kippendijen mooi bruin in een beetje zonnebloemolie.

Draai de saus nog even 10 sec op 10 om een mooie gladde saus te verkrijgen.
Giet nu de saus bij de kippendijen en breng de saus op smaak. Voeg een paar takjes verse tijm en rozemarijn toe.
Zet de pan in de oven voor ongeveer 30 minuten.

Schil ondertussen de koolraap en snij in kleinere stukken. Doe deze in de TH samen met bouillon en breng aan de kook voor ongeveer 15 minuten tot de koolraap zacht is. Neem de varomaschaal en zet deze op het deksel met bijvoorbeeld spruiten en stoom deze gelijk mee. Haal de spruiten eraf en hou warm.
Laat nu de TM 15 sec draaien op 10 en kijk even hoe glad je de puree zou willen hebben. Wil je hem gladder laat de TM dan langer draaien. Breng op smaak met peper en zout.