woensdag 3 december 2014

Bietendip met de Thermomix

Ingrediƫnten


300 ml Slagroom
2 gelatineblaadjes
500 gram gekookte bietjes
1 tl honing
fijn geraspte schil en sap van 1 limoen
1/2 tl chilivlokken
200 gram creme fraiche
2 el gehakte dille + extra voor garnering
kaasstengels


gebruikt u ongekookte bietjes - Neem dan 700 gram water - was de bietjes en doe ze in het mandje. Kook de bietjes voor 25 minuten in de thermomix op 100 graden.
of kook de bietjes in een pan

Doe de room in de thermomix en breng aan de kook voor 5 minuten.
Week intussen de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water, knijp ze uit en doe ze bij room in de thermomix, laat 10 seconden draaien op 3,5. Giet de room in een kom.

of
Doe de room in een steelpan en breng op middelhoog vuur aan de kook. Kook de room ongeveer 2 minuten in.
Week intussen de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water, knijp ze uit en roer ze door de room.

Zet de kom terug op de thermomix pureer de bieten met de honing 15 seconden op 10 tot een grove pasta. Laat de motor nu draaien op anderhalve en voeg langzaam de room toe en pureer vervolgens op 10 - 10 seconden tot een glad mengsel.

of
Pureer de biet en honing in een keukenmachine tot een grove pasta. Laat de motor draaien, voeg langzaam de room toe en pureer tot een glad mengsel.

Voeg limoensap en chilivlokken toe en draai ze erdoor. Breng op smaak met zout en peper en verdeel het mengsel over 6 glazen. Dek af en laat 2-3 uur opstijven in de koelkast.

Meng de creme fraiche, limoenrasp en dille in een kom en zet tot gebruik in de koelkast.
Schep de creme fraiche in de glazen en garneer met een takje dille en serveer met kaasstengels.

(Bron: Delicious - 100 hapjes- augustus 2014)