woensdag 8 oktober 2014

Piccalilly

Ingrediënten




4 potten van 250 gram

1 kilo groenten - naar eigen inzicht
1 ui
200 gram bloemkool
200 gram broccoli
150 gram worteltjes
150 gram sperziebonen
150 gram rode paprika
150 gram komkommer
50 gram zilveruitjes of augurken

1,5 liter azijn

kruiden:
100 gram kokosbloemsuiker
50 gram maïzena
1 eetlepel zout
1 theelepel gemberpoeder (Djahé)
1 eetlepel kerriepoeder
4 eetlepels koenjit (Kurkuma)
6 eetlepels mosterdpoeder (Colmans)



Was de potten met sodawater en zet deze op 100 graden in de oven.

Was de groenten.
Snij de bloemkool in kleine roosjes
Snij de sperziebonen in vieren
Snij de broccoli in kleine roosjes
Snij de wortel in hele dunne plakjes of rasp de wortel grof.
Haal al het wit weg bij de paprika en snij deze in blokjes of reepjes.
Pel de ui en snij deze heel fijn.

Kook de groenten beetgaar in de azijn ongeveer een kwartier.
Maak van de kruiden een papje met een beetje kookvocht.
Voeg het papje toe aan de groenten en blijf roeren met een houten lepel tot het geheel bindt. Laat de piccalilly vijf minuten zachtjes doorkoken.
Proef nu het kookvocht of het zuur genoeg is. Voeg anders nog een beetje azijn toe of anders nog een beetje kokosbloemsuiker.

Vul nu de potten en sluit ze goed.
Zet ze voor 30 minuten op 90 graden in stoomoven of in de oven in een bak met kokend water of in een pan met een theedoek erin - zet de potten erin vul de pan met water tot onder de rand van de potten en breng tegen de kook aan voor 30 minuten. Haal de potten uit de pan en laat afkoelen.