Zuurdesem Spelt met zaden

Ingrediƫnten

450 gram speltbloem
350 gram volkorenspeltmeel
500 gram zuurdesem spelt
15 gram zout
400 gram lauwwater
olijfolie om te kneden
200 gram pompoenpitjes
200 gram zonnebloempitjes
100 gram maanzaad


Doe de bloem en het meel met de starter en het zout in kom van deegmachine. Voeg er 400 ml water aan toe en laat de machine 5 minuten draaien. Voeg meer water toe als dat nodig is, laat het deeg draaien tot het alle bloem heeft opgenomen en er een zacht deeg ontstaat.

Leg nu het deeg in een kom, die licht met olie is ingevet. Dek de kom af met een theedoek. Laat 5 uur lang rijzen bij 22-24 graden of tot dat minstens twee keer zo groot is geworden.Bekleed twee snijplanken met doeken bestuif die flink met bloem.

Voeg de pompoenpitjes, zonnebloempitjes en de helft van het maanzaad toe en kneed dit goed door het deeg heen.

Leg het gerezen deeg op een licht met bloem bestoven werkblad, verdeel het in 2 stukken en vorm die elk tot een worst. Strooi het overgebleven maanzaad op een schoon oppervlak en rol de broden erdoorheen tot ze bedekt zijn. Leg ze met de naad naar beneden op de bebloemde snijplanken.Plaats de snijplanken in een schone plastic zak en laat het deeg 14 uur rijzen bij 22- 24 graden, of tot het tenminste twee keer zo groot is geworden en terugveert als je er met een vinger op drukt.

Verwarm als het deeg klaar is de oven voor tot 190 graden. Bekleed twee platen met bakpapier.

Leg de broden op de bakplaten en snijd bovenkant over de lengte flink in. Zet de broden 40 minuten in de oven, tot ze hol klinken als je op de onderkant klopt. Laat afkoelen op een rooster.

(Bron: Paul Hollywood - Bakken)

Reacties