woensdag 3 september 2014

Quiche met Ricotta en Mascarpone

Ingrediƫnten:

voor vier mini Quiches of een grotere

200 gram volkoren speltmeel
1/2 theelepel zout
50 gram koude roomboter
50 gram magere kwark
3 el koud water

De vulling:
1 courgette
1 venkel
1 eetlepel bieslook
citroenrasp
250 gram mascarpone
250 ricotta
4 eieren
peper
zout



Het deeg maken kan het best een dag van te voren:
1 Bloem, zout en boter in de keukenmachine en laten draaien tot er een kruimelig deeg ontstaat.
2. Kwark en 3 el water toevoegen.
3. Machine laten draaien totdat er een bal ontstaat.
4. Het deeg uit de machine halen en in plasticfolie verpakken en in de koelkast leggen, minimaal een 30 minuten maar het verwerkt het gemakkelijkst als het een nacht in de koelkast heeft gelegen.
5. Een quiche of taartbakblik een klein beetje invettn.
6. Oven voor verwarmen op 180 graden
7. Het deeg uitrollen, dit gaat heel goed tussen twee stukken plasticfolie dan blijft het niet aan het aanrecht plakken en u hoeft geen bloem te gebruiken, als u het dun heeft uitgerold in het bakblik leggen. Zorg er voor dat het deeg iets over de rand hangt want het zal nog iets krimpen.
8. Leg nu over het deeg een stuk bakpapier en vul deze met een blindbakvulling ( u kunt hiervoor rijst gebruiken of bonen)
9. Bak de bodem voor ongeveer 15 minuten.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de courgette en snij deze in dunne plakjes.
Was de venkel en snij deze in dunne reepjes.
Snij de bieslook fijn.
Rasp de citroen
Neem een kom en meng hierin de mascarpone met de ricotta, citroenrasp en de eieren. Breng op smaak met peper en zout.
Strooi over de bodem van het quiche deeg een beetje paneermeel.
Leg hierop de courgette en de venkel, strooi de bieslook er overheen.
Schenk het mascarpone mengsel er overheen. Decoreer met stukjes bijvoorbeeld paprika of tomaatjes.
Bak de quiches af in oven voor ongeveer 20 minuten.

Lekker met een groene salade