dinsdag 2 september 2014

Meringue

Ingrediƫnten

4 eieren
200 gram poedersuiker of fijne suiker


Oven voor verwarmen op 80 graden.

Zorg dat je mengkom en garde goed schoon zijn (vetvrij)

Anders lukt het je namelijk niet om het eiwit stijf te kloppen

Splits de eieren - eigeel en eiwit apart. Let erop dat er geen eigeel in het eiwit komt anders lukt het niet om de eiwitten goed stevig te kloppen.

Giet de eiwitten in de mengkom en klop de eiwitten 2 minuten voeg nu straals gewijs de suiker toe. De eiwitten zijn goed stijf als je de kom op zijn kop kunt houden en de eiwitten blijven hangen.

Optioneel: Mocht je een smaakje aan je meringue willen geven - voeg dat dan nu toe en meng dat nog even kort door het mengsel. Denk aan gehakte nootjes, kokos, citroensap/rasp.


Je meringue is klaar voor verdere bereiding

Schep de meringue in een spuit zak met spuitmondje zo kunt u mooie rondjes bijvoorbeeld op spuiten of een grote.

Laat de meringue 2 uur in de oven staan totdat ze mooi gedroogd zijn. Als u heel veel tijd heeft zet dan de oven nog lager dan blijven ze mooi wit.