donderdag 11 september 2014

Gevulde bieten met pompoen, koolrabi, kastanje champignons, zoete aardappel.

Op naar de herfst, gevulde bieten met pompoen, koolrabi, kastanje champignons, zoete aardappel.

Ingrediƫnten:
4 grote bieten
1/2 zoete aardappel...
1/2 pompoen
1/2 koolrabi
125 gram kastanje champignons
1/2 ui
1 teen knoflook
tijm
rozemarijn
zout
peper



Bereidingswijze:
Bieten schoon schrobben en een stukje van de onderkant afsnijden en het kapje van de bovenkant. Met een lepel de bieten uit hollen ongeveer een halve cm laten zitten.
Zoete aardappel wassen en schillen,in kleine blokjes snijden.
Pompoen schillen, de pitten verwijderen, in kleine blokjes snijden.
Koolrabi schillen, in kleine blokjes snijden
Champignons schoonborstelen, in blokjes snijden.
Ui pellen, in blokjes snijden
knoflook pellen, fijn snijden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
In een pan of wok een klein beetje kokosvet, hierin de ui zachtjes garen, voeg nu de groentes toe en smoor nog even.
Voeg nu de knoflook toe en de kruiden. Laat nog even door garen.
Vet een ovenschaal beetje in met kokosvet, zet de bieten erin, vul de bieten met het mengsel. Het mengsel wat over is legt u naast de bieten.
Giet een klein beetje olijfolie over de bieten en het mengsel.
Gaar de bieten in 45 minuten in de oven.

eet smakelijk