zaterdag 13 september 2014

Appel- Bramen Gelei

Ingrediƫnten

8 potjes 225 gram

2 kilo appelen
500 gram bramen
1 kilo geleisuiker speciaal
1 citroen

Bereidingswijze:
Appelen wassen en in vieren snijden, bramen wassen. Appelen samen persen in de Versapers of slowjuicer. Heeft deze niet dan de appelen eerst samen met de bramen met een klein beetje water aan de kook brengen en zachtjes laten koken. Totdat de appelen zacht zijn.
U draait nu de compote door de passeviet of met de keukenmachine tot een mooi gladde massa.






















Neem een pan, een theedoek, of kaasdoek (spoel deze heel goed uit zodat alle zeepresten eruit zijn)Leg hierop een vergiet en leg de doek erin giet nu
het sap wat of uit de versapers komt of met passeviet of keukenmachine erin en laat een dagje staan zodat u helder sap overhoudt.

Pers de citroen
Zorg dat u potten schoon zijn. Dit kan door ze in de soda te leggen of op het warmste programma van u vaatwasser te laten draaien.
De volgende dag kookt u het sap op met citroensap en de geleisuiker, totdat u een mooie geleiachtige substantie heeft.
Schep de gelei in de potten en draai de doppen erop. Draai nu de potten om zodat ze kunnen vacumeren of zet de potten voor 30 minuten in stoomoven op 90 graden. Dan weet u zeker dat u de potten een jaar kunt bewaren.