vrijdag 15 augustus 2014

Tomatentaartje met gele paprika en olijven

Ingrediƫnten

Voor het deeg:
200 gram Volkoren speltmeel of 100 gram havermeel en 100 gram Quinoameel
2 eetlepels grof maismeel
1/2 theelepel zout
50 gram koude roomboter of 25 gram kokosvet
50 gram magere kwark
3 el koud water

250 gram kleine tomaatjes
halve paprika (gele)
een paar repen courgette
20 olijven door gesneden
verse oregano en tijm
Parmezaanse kaas



Het deeg maken kan het best een dag van te voren:
1 meel, zout en boter of kokosvet in de keukenmachine en laten draaien tot er een kruimelig deeg ontstaat.
2. Kwark en 3 el water toevoegen.
3. Machine laten draaien totdat er een bal ontstaat.
4. Het deeg uit de machine halen en in plasticfolie verpakken en in de koelkast leggen, minimaal een 30 minuten maar het verwerkt het gemakkelijkst als het een nacht in de koelkast heeft gelegen.
5. Een quiche of taartbakblik een klein beetje invetten.
6. Oven voor verwarmen op 180 graden
7. Het deeg uitrollen, dit gaat heel goed tussen twee stukken plasticfolie dan blijft het niet aan het aanrecht plakken en u hoeft geen bloem te gebruiken, als u het dun heeft uitgerold in het bakblik leggen. Zorg er voor dat het deeg iets over de rand hangt want het zal nog iets krimpen.
8. Leg nu over het deeg een stuk bakpapier en vul deze met een blindbakvulling ( u kunt hiervoor rijst gebruiken of bonen)






9. Bak de bodem voor ongeveer 15 minuten.





Haal de vorm uit de oven, haal de blinde vulling eruit.
Bestrooi de bodem met grof maismeel (durum)
Snij de tomaatjes door de helft en leg deze in het vorm.






Was de paprika en snij dunne reepjes leg deze op de tomaten.
Was en snij een paar reepjes courgette, leg deze er tussen.






Snij nu de olijven in tweeen en leg deze tussen de paprika.
Betrooi het geheel met verse tijm en oregano en parmezaanze kaas.














tip: vervang de Parmezaanse kaad door Feta of een andere kaas soort.