zondag 24 augustus 2014

Tomatensaus

4 potten 325 gram
Ingrediƫnten:
2 kilo tomaten
250 gram uien
peper
zout


Potten met heet water en soda uit wassen of in de vaatwasser op het heetste programma. Potten drogen in oven op 100 graden.

Uien pellen en fijn snijden
Tomaten wassen, in vieren snijden.
Pan met dikke bodem, klein beetje olijfolie in de pan.
Uien in de pan en zachtjes laten smoren, tomaten toevoegen, peper en zout.















Het geheel 30 minuten laten stoven. Het mengsel nu in de Versapers tot een mooi sap persen of door een zeef drukken.




















Sap terug in de pan, verder laten inkoken tot een dikkere saus ontstaat.




Potten uit de oven halen en vullen met de tomatensaus, deksels erop draaien en 45 minuten in de stoomoven zetten op 90 graden. Eruit halen en op een theedoek neer zetten en laten afkoelen.

Of een theedoek onderin een pan leggen, pan vullen met water potten er in zetten en tegen de kook aan - 45 minuten laten staan. Nu met een tang de potten eruit halen en op een theedoek laten afkoelen.

Sticker erop plakken met inhoud en datum.

Tip: u kunt natuurlijk ook knoflook ,tijm, rozemarijn naar eigen inzicht toevoegen.