zondag 24 augustus 2014

Pruimen op Sauterne (zoete witte wijn)

Ingrediƫnten

8 potjes van 225 gram

1 kilo pruimen
300 gram suiker
1/4 liter sauterne of zoete witte wijn
3/4 liter water
1 citroen


Water, Suiker en de Sauterne of zoete witte wijn. Inkoken tot siroop.
Siroop laten afkoelen

Potjes goed schoonmaken. In heet water met soda of in de vaatwasser op het heetste programma.
Oven op 100 graden zetten en potten laten drogen.

Pruimen wassen en ontpitten. Pruimen in kwarten snijden.
Citroen in partjes snijden.

Potten uit de oven nemen, vullen met de pruimen en partjes citroen.
Siroop er over heen schenken.
Deksels op de potten schroeven en in de stoomoven op 90 graden 45 minuten stomen of in een pan een theedoek leggen, potten erin zetten, pan met water vullen en tegen de kook 45 minuten laten staan. Neem nu de potten er met een tang uit en zet op een theedoek om te laten afkoelen.

Stickeren met inhoud en datum