Pecan Speltbrood

Ingrediƫnten

100 gram roggemeel
300 gram volkorenspeltmeel
100 gram speltbloem
10 gram zout
20 gram gist
30 gram zachte boter
2 eetlepels stroop
350 ml water
240 gram pecannoten


Neem de kom van de mixer. Los de gist op in 100 gram water. Voeg de meel, bloemsoorten, stroop toe en laat de mixer een minuut draaien. Voeg nu de boter en zout toe en de rest van het water. Mix 5 minuten totdat er een mooi deeg ontstaat. Voeg nu de pecannoten toe en draai nog even tot dat de pecannoten goed verdeeld zijn.

Bedek de kom en laat het deeg staan totdat het verdubbeld is. Dit kan een uur tot twee uur duren.

Bekleed een bakplaat met bakpapier of een bakmatje.

Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkplek en vouw het herhaaldelijk naar het midden tot alle lucht eruit is gedrukt (ontgast) en het deeg soepel aanvoelt.
Druk het plat in een recht hoek. Rol het op tot een worst en het druk het dan plat. Rol het nu strakker op. Het deeg moet ongeveer 30 cm lang zijn. Stop de uiteinden onder het deeg en werk het netjes af door ze iets toe te laten lopen. Leg het deeg met de naad naar de beneden op de bakplaat.

Dek de plaat af met een plastic zak en laat het deeg 1 uur narijzen of totdat het ten minste twee keer zo groot is geworden en snel terug veert als je er met een vinger op drukt. Verwarm intussen de oven voor op 210 graden.

Wrijf het brood licht in met bloem en maak dan diepe diagonale inkepingen, zodat er een ruitpatroon ontstaat.
Bak ongeveer 35 minuten.
Laat afkoelen op een rooster

(Bron: Pecanbrood - Paul Hollywood)

Reacties