woensdag 6 augustus 2014

Langzaam gegaarde Zalm met een peperkorst

Ingrediƫnten

400 gram zalm met vel
1 krop lolorossa sla
2 tomaten
1 avocado
1 lenteuitjes

voor de korst:
10 gram roze peperkorrels
10 gram zwarte peperkorrels
10 gram witte peperkorrels
of neem vierseizoenen peperkorrels
10 gram mosterzaadjes
5 gram kardamon
1 eetlepelhoning

Dressing voor de sla:
1 eetlepel witte wijn azijn
1 eetlepel olijfolie
1/2 eetlepel honing
peper
zout.



De peperkorrels, mosterdzaadjes, kardamon in een vijzel grof vijzelen of draaien in een keukenmachine.
Voeg nu de honing toe. Meng goed door elkaar voeg eventueel nog een beetje honing toe.
Lepel het pepermengsel op de bovenkant van de zalm en verdeel deze goed.
Bak de zalm heel even op de huid en draai hem heel even om.
Leg de zalm in een ingevet ovenschaaltje of stoomschaaltje als u een stoomoven heeft.
Zet de stoomoven op 60 graden of de oven op 60 graden. Zet het schaaltje erin en laat het heel langzaam garen in 8- a 10 minuten

Maak nu de dressing voor de salade:
Neem een potje doe daar in alle ingrediƫnten en nu goed schudden. Als u over heeft kunt u het bewaren in de koelkast.

Was de sla en de tomaten. Neem een bord en leg daarop een beetje sla.
Snij de tomaten in dunne plakjes
Schil de avocado en snij deze ook in dunne plakjes
Was de lente ui en snij deze in dunne ringen.
Leg de tomaten op de sla, daarna de avocado en strooi nu een beetje lente ui erop.
Schenk een klein beetje van dressing er over heen.
Haal de zalm uit de oven en snij deze in dunne plakjes en leg op de salade.

Eet smakelijk