vrijdag 29 augustus 2014

Kwetsen op Zoete Witte Wijn

Ingrediƫnten
10 potjes van 225 gram

2 kilo Kwetsen
1 citroen

Voor de wijnsiroop:
1/4 liter sauterne of andere zoete witte wijn.
3/4 liter water
300 gram suiker
sap van 1 citroen



Maak eerst de wijnsiroop.
Neem een grote pan en doe daar in de zoete witte wijn, het water en de suiker.
Breng het geheel aan de kook en laat zachtjes doorkoken totdat de suiker is opgelost.
Haal de pan van het vuur en voeg de citroensap toe.
Laat de wijnsiroop afkoelen.

Tip: Maak de siroop een dag van te voren.

Was de kwetsen, verwijder de steeltjes, snijd ze doormidden en haal de pit er uit. Snij ze nu nog een keer door.
Verdeel de kwetsen en schijfjes citroen over de potten.
Giet de wijnsiroop over de kwetsen en sluit de potten af.
Zet nu de potten in de stoomoven op 90 graden voor 50 minuten of neem een pan leg daarin een theedoek, zet de potten erin en vul af met water. Breng het water tot tegen de kook voor 45 minuten.

Neem de potten uit de stoomoven of uit de pan (doe dit met een tang) en zet ze vijf minuten op zijn kop. Om er zeker van te zijn dat ze goed gevacumeerd zijn.
Sticker de potten met inhoud en datum.
Nu zijn ze een jaar houdbaar.