maandag 11 augustus 2014

Gedroogde appeltjes muffins suikervrij

Ingrediƫnten
12 mini muffins:

100 gram amandelmeel
2 eieren
1 theelepel bakpoeder
50 gram honing of 25 gram ingekookte appelsap
25 gram roomboter of 15 gram kokosvet
citroensap
zout
25 gram gedroogde appeltjes



Oven voorverwarmen op 165 graden.
Mini muffin vorm in kwasten met een beetje kokosvet of roomboter.
Eieren, honing, boter, citroensap (paar druppels) of kokosvet goed mengen.
Amandelpoeder, bakpoeder en zout toevoegen, mengen tot een mooi beslag.
gedroogde appeltjes doormidden erdoor spatelen. een paas achterhouden voor decoratie.
Beslag in cakeblik, bovenop de gedroogde appeltjes erop leggen.
In 15 minuten afbakken en laten afkoelen in muffin vorm.
Eruit halen en verder laten afkoelen op een rekje.

Tip een appel schillen, klokhuis er uit halen, snijden in blokjes, blokjes betrooien met kaneel.
Oven op 100 graden zetten. De appelstukjes op een stuk bakpapier op een bakblik leggen en 3 uur laten drogen in de oven.

Appelsap in koken : twee appels in de slowjuicer, het sap in een pannetje en laten inkoken totdat je ongeveer 3 eetlepels over houdt. De dikte van honing