vrijdag 29 augustus 2014

Citroen speltbroodjes

Ingrediƫnten

425 gram gezeefde speltbloem
75 gram roggemeel
10 gram gist
10 gram zout
Citroenrasp van 1 citroen
300 gram lauwwarm water


Neem de kom van de mixer, los de gist op in 100 gram water. Voeg nu de twee soorten bloem en meel toe. Laat de mixer een minuut draaien, voeg nu het zout en de citroen rasp toe en de rest van het water.
Mix dit tot dat er een mooi egaal deeg ontstaat, het blijft een beetje vochtig.
Dek de kom af met plastic en laat het staan totdat het verdubbeld is.

Strooi een beetje bloem op de werkplek. Neem het deeg uit de kom en ontgas het voorzichtig (druk voorzichtig de lucht eruit). Vorm van het deeg een dikke worst. Vet je handen een beetje in met olijfolie, rol het deeg door je handen.
Neem een beetje grof maismeel en rol de rol er nu goed door heen.
Neem een deegsnijder en snijd nu gelijke delen. Leg deze op een bakplaat met bakpapier of een bakmatje.
Leg een stuk plastic over de bakplaat en laat het deeg bijna verdubbelen.

Verwarm de oven voor op 250 graden

Spuit de oven in met een plantenspuit en schuif de bakplaat in het midden van de oven. Spuit nog een beetje water in de oven.
Verlaag de temperatuur naar 235 graden.
Bak de broodjes voor ongeveer 15 minuten totdat ze mooi gekleurd zijn.

(Bron: Little Lemon rolls - Hanne Risgaard)