zondag 24 augustus 2014

Abrikozen op zoete witte wijn

Ingrediƫnten

5 potjes van 225 gram

1 kilo Abrikozen
300 gram suiker
1/4 liter zoete witte wijn
3/4 liter water
1 citroen



Water, Suiker en de zoete witte wijn, inkoken tot siroop.
Siroop laten afkoelen

Potjes goed schoonmaken. In heet water met soda of in de vaatwasser op het heetste programma.
Oven op 100 graden zetten en potten laten drogen.

Abrikozen wassen, schillen en ontpitten. Abrikozen in kwarten snijden.
Citroen in partjes snijden.

Potten uit de oven nemen, vullen met de Abrikozen en partjes citroen.
Siroop er over heen schenken.
Deksels op de potten schroeven en in de stoomoven op 90 graden 45 minuten stomen of in een pan een theedoek leggen, potten erin zetten, pan met water vullen en tegen de kook 45 minuten laten staan. Neem nu de potten er met een tang uit en zet op een theedoek om te laten afkoelen.

Stickeren met inhoud en datum