dinsdag 22 juli 2014

Zoet- zure Bietjes

Ingrediƫnten

10 rode bietjes
100 gram Acaciahoning
50 gram rozijnen
50 gram honing

750 ml azijn
1 liter water
40 gram zout
100 gram bruine basterdsuiker




16 lege potjes van 225 gram

Was de potjes in de vaatwasser samen met de deksels.
Zet de lege potjes in de oven op 100 graden.

Maak eerst de bietjes schoon en schil ze.
Daarna snijdt u de bietjes in dunne reepjes of schijfjes. Dit kan ook op een snijmachine of een mandoline.
Was de rozijnen
Stoom de reepjes of schijfjes biet 10 minuten in de stoomoven of koken in een pan met water.
Laat de bietjes uitlekken.
Breng het water, azijn, zout en de suiker aan de kook.
Neem de hete potjes uit de oven.
Schep onderin een beetje honing en rozijnen, daarop de bietjes. Giet nu de kokende azijn tot de helft erop en leg nu weer bietjes, rozijnen en een beetje honing.
Vullen tot het potje vol is. Giet nu weer het kokende mengsel erbij.
Sluit de potjes en zet ze 45 minuten in de stoomoven op 90 graden om goed te vacumeren.
Of neem een pan met water leg er een theedoek in. Zet de potjes erin en breng het water tegen de kook, zet het vuur laag en laat 45 minuten staan. Niet laten koken.

In het donker weg zetten en ja ongeveer vier maanden wachten voor het beste resultaat.