zaterdag 5 juli 2014

Oberlanderbrood


Ingrediƫnten
Bloem 450 gram
Tarwebloem 300 gram
Roggemeel 300 gram
Water 700 gram
Verse Gist 32 gram
Zout 18 gram
Boter 25 gram
    

Bereidingswijze:
Gist in het water oplossen 
De drie bloemsoorten machine brengen en mengen.
Na een korte mengtijd het zout en de boter toevoegen
Draaitijd ongeveer 7 minuten in 1ste en 3 minuten in 2de versnelling
Deeg op tafel leggen met een doek 15 minuten laten rijzen.
Goed de lucht er uit drukken en afwegen op 750 gram.
Luchtig opbollen en een doek 15 minuten laten rijzen.
Opnieuw de lucht uit het deegdrukken en opnieuw opbollen maar nu stevigere.
Opnieuw laten rijzen totdat het volume is verdubbeld nu bestrooien met roggemeel
Vlak voor dat het brood in de oven ingaat enkele malen in de lengte insnijden met een scherp mes

oventemperatuur 240 graden
bakduur 50 minuten