zaterdag 5 juli 2014

Meergranenbrood

Ingrediƫnten
Tarwemeel 500 gram
Bloem 500 gram 
Water 600 ml
Zout 17 gram
Darkmalt 7 gram
Boter 60 gram
Maisvlokken 40 gram
Zonnebloempitten 40 gram
Geplette haver 40 gram


Bereidingswijze:
Gist oplossen in het water met de darkmalt
Samen met de tarwe, bloem, maisvlokken, zonnebloempitten en geplette haver mengen in de machine
Na een korte mengtijd het zout de boter toevoegen

Ongeveer 6 minuten laten draaien in 1e versnelling en 3 minuten in 2e versnelling. Goed kijken naar het deeg zodat het een mooie glanzend deeg wordt.

Nu het deeg in de kom laten zitten met een doek erover en voor 20 minuten laten rijzen.
Uit de kom op het aanrechtblad leggen en de lucht er uit drukken. Afwegen op 800 gram.
Nu luchtig opbollen en opnieuw laten rijzen tot dat het volume is verdubbeld.

Bestrooien met maisvlokken en in de oven zetten. Ongeveer 45 minuten of totdat het brood mooi bruin is en de binnen kant een temperatuur heeft bereikt van 96 graden. Dit kunt u meten door een kerntemperatuur meter in het brood te steken.

Oventemperatuur 240 graden
Bakduur 45 minuten