dinsdag 8 juli 2014

Kleine Griekse Broodjes

Ingrediƫnten
Tarwebloem 330 gram
Kaneel 4,5 gram
Verse Gist 33 gram
Poedersuiker 30 gram
Boter 150 gram
Melk (kamertemperatuur) 180 gram
Zout 4,5 gram
Eieren 2 stuks
Parel suiker 320 gram

Bereidingswijze:
Gist oplossen in de melk
Bloem, bloemsuiker, kaneel, toevoegen  na een korte mengtijd het zout en de gekoelde boter toevoegen en de eieren.
Intensief kneden 6 minuten hoogste versnelling totdat er een mooi egaal deeg ontstaat
Onmiddellijk afwegen 120 gram x 7 stuks
Plat drukken bestrooien met grove parelsuiker en afbakken in de oven op 230 graden baktijd ongeveer 10 tot 12 minuten.

Oventemperatuur 230 graden
Bakduur 10 12 minuten