dinsdag 8 juli 2014

Bruin Grof brood

Ingrediƫnten
Tarwebloem 300 gram
Tarwemeel 150 gram
Roggemeel 60 gram
Water 340 ml
Zout 10 gram
Verse Gist 15 gram
Boter 10 gram


aantal stuks 1 groot brood

Bereidingswijze:
Gist oplossen in water
de vier bloemsoorten  in de machine brengen en mengen.
na een korte mengtijd het zout en de boter toevoegen
Draaitijd ongeveer 7 minuten in 1ste en 3 minuten in 2de versnelling
Deeg op tafel leggen met een doek 15 minuten laten rijzen.
Goed de lucht er uit drukken.
Luchtig opbollen en onder een doek 15 minuten laten rijzen
Nu opnieuw lucht er uitdrukken en nu strakker opbollen.
In bloem drukken en verder laten rijzen onder een doek totdat de deeg bol verdubbeld is.

oventemperatuur  250 graden  brood in de boven schuiven en nu de oven terug zetten naar 220 graden
baktijd ongeveer  40 minuten of totdat het mooi bruin is en de binnenkant van het brood 96 graden.
Dit kunt u meten door een kerntemperatuur meter in het brood te steken als het brood bijna gebakken is.