dinsdag 24 juni 2014

Taart van Snijbiet

Ingrediƫnten
20 bladeren snijbiet
2 zoete paprika\'s
1 teen knoflook
1 uitje
3 eieren
200 gram kwark
100 gram quinoameel of boekweitmeel
1/2 eetlepel pittige kerrie poeder of curry madras
Kokosolie

optioneel gerookte zalm


Bereidingswijze

Ovenschaal
Oven voor verwarmen op 180 graden

Snijbiet wassen en in fijne reepjes snijden.
Paprika\'s wassen in reepjes snijden
Knoflook persen of fijnsnijden
uitje fijn snijden
Uitje, knoflook met de kerriepoeder of curry madras zachtjes laten bakken in een beetje kokosolie. Paprika toevoegen en snijbiet. 10 minuten zachtjes laten stoven.















Eieren met kwark en quinoameel goed mengen totdat je een mooi homogeen mengsel krijgt.




















Ovenschaal iets invetten met kokosolie. Een beetje beslag onder in de schaal schenken en daarop het snijbietmengsel leggen (snijbiet mengsel eventueel in een vergiet iets laten uitlekken). Boven op de rest van het beslag - eventueel gerookte zalm erboven op leggen. In de oven zetten voor ongeveer 30 tot 40 minuten tot hij stevig aanvoelt.
Uit de oven nemen en iets laten afkoelen.