maandag 2 juni 2014

Pruimentarteletten

Ingrediƫnten
Linzerdeeg:
400 g zachte boter
3 st eieren
320 g kandijsuiker
160 g broyage puur
800 g bloem
2 g bakpoeder

Pruimenmoes 250 gram

Banketbakkersroom
1 liter melk
150 gram suiker
90 gram maizena
3 stuks eieren
2 eierdooiers
Vanille

De maizena met de helft van de suiker droog goed mengen met een klopper.
Ongeveer 1 dl koude melk toevoegen en klontvrij roeren.
Vervolgens de dooiers en eieren er doorroeren.
Ondertussen de rest van de melk met de rest van de suiker en vanille aan de kook brengen.
Alles te samen goed roeren even laten doorkoken, uitstorten in een platte bak en afdekken met cellofaan en in de koelkast laten afkoelen


Bereidingswijze Linzerdeeg:
Boter in een kom
voeg eieren, suiker en broyage toe
meng door elkaar tot het botermengsel glad is
zeef de bloemen bakpoeder en voeg aan botermengsel toe
meng tot het deeg egaal is
wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het 2 uur in de koelkast
deeg uitrollen op 3 mm dikte
vormen fonceren en een dun laagje gele room aanbrengen
verder opvullen met pruimenmoes tot aan 0,5 cm van de bovenkant
rol het restant deeg uit tot een dikte van 1,5 mm
snij hier bandjes van en leg deze kruiselings op de taarten
afbakken gedurende 25 minuten in oven van 190°
afwerken met abrikozenconfituur.