woensdag 18 juni 2014

Lasagne van rode en groene groenten met gepocheerd kwarteleitje.


Ingredi├źnten:
6 coeur de boeuf tomaten of vlees tomaten
250 gram mini trostomaatjes...
1 courgette
2 rode paprika's
Olijfolie
Parmezaanse kaas
Verse tijm
25 gram gehakte hazelnoten
6 kwarteleitjes of twee eieren



Bereiding:
Oven voor verwarmen op 180 graden
Ovenschaal

Tomaten wassen en in dunne plakken snijden.
Courgette wassen en met dunschiller dunne repen maken.
Paprika's wassen en met dun schiller het vel eraf halen of eerst roosteren in de oven onder grill tot zwart geblakerd. In een plastic zakje laten afkoelen en het vel eraf halen, plakken snijden.
Mini tomaten wassen en in twee├źn snijden.
Eitjes pocheren.
Opbouw
Een klein beetje olijfolie in de schaal, tomaten op de bodem leggen, kaas erover raspen en verse tijm blaadjes erover strooien.
Courgette erop leggen, peper en zout.
Paprika erop leggen en kaas er over strooien, daarop weer de tomaten. Verder opbouwen.
Als laatste de gehalveerde tomaatjes en parmezaanse kaas met gehakte hazelnoten erover strooien.
Een beetje olijfolie er over schenken en 30 minuten in de oven zetten of totdat de bovenkant mooi krokant is.