maandag 2 juni 2014

Gistdeegtaart met vers fruit

Ingredi├źnten
Gistdeeg: voor 4 taarten van 6 pers:
400 g bloem
280 g boter
16 g suiker
1 st eieren
40 g gist
30 g melk
4 g zout

Diplomate:
500 g gele room
4 bl gelatine van 2g
50 g rhum
500 g slagroom

Bereidingwijze:
B
kneed alle ingredi├źnten met de hand tot een stevig deeg
voeg de boter toe en blijf kneden totdat deze helemaal is opgenomen
wikkel het deeg in huishoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast
deeg uitrollen op 2,5 mm dikte, taartvormen fonceren
spuit een laagje geleroom op het deeg
op de rand deegbandjes aanbrengen
afbakken in een oven van 200°C gedurende 25 minuten

Diplomate
week de gelatine in koud water
klop de gele room en de rhum tot een gladde massa
smelt de gelatine en voeg onder de geleroom
tenslotte de room onder spatelen
diplomate verdelen over de taarten en laten opstijven
afwerken met vers fruit
loem, suiker, zout en gist in een grote kom en voeg ei en melk toe