woensdag 11 juni 2014

Clafoutis met mini trostomaten, groene asperge, gerookte zalm en olijven.

Clafoutis met mini trostomaten, groene asperge, gerookte zalm en olijven. Maar eigenlijk kun je in dit recept toevoegen wat er nog in je koelkast te vinden is. En zo is het ook gisteren ontstaan. Lekker met een groene salade zowel warm als koud te serveren.
Ingrediƫnten
400 gram mini trostomaten of plakjes tomaat
8 groene asperges...
100 gram gerookte zalm
25 gram gesneden olijven
3 eieren
120 gram quinoameel of bloem
200 ml Soya melk of gewone melk
50 gram parmezaanse kaas
50 gram olijfolie






Bereidingswijze:
Voor 4 personen
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Combi-stoom oven voorverwarmen op 180 graden zonder stoom later stoom toevoegen.

Een lage ovenschaal een beetje invetten met olijfolie

Tomaatjes wassen onderin de schaal leggen
Asperges wassen en harde onderkant eraf snijden. 10 minuten stomen in de stoomoven op 100 graden of breng een pan met water aan de kook. Neem een vergiet, leg de asperges erin, hang het boven het kokende water voor 12 minuten.
Snij de olijven in plakjes
Snij de gerookte zalm in reepjes
Leg de asperges op de tomaatjes
Verdeel de olijven en de gerookte zalm.





Neem een mixer en mix de quinoameel met de eieren tot een mooi beslagen. Voeg nu de melk, olijfolie en parmezaansekaas toe. Mix nog even goed door elkaar
Schenk het beslag over de groente en de zalm. Strooi nog een beetje peper er overheen en zout naar behoefte.















Zet in een voorverwarmde oven van 180 graden of in de combi-stoom oven op 180 graden hete lucht met stoom.
Als de bovenkant mooi goudgeel is geworden en mooi gestold is de clafoutis gaar. Neem uit de oven laat even staan.

 Snij mooie punten of laat volledig afkoelen, lekker als lunch of met een lekkere groene salade.