maandag 30 juni 2014

Chocoladepasta - Frambozen brood


Een heerlijke pot Chocoladepasta van Gijs Streekproducten en Elle Eten bij de hand en daar kwam ik dit lekkere recept tegen Chocolade pasta - Frambozen brood. Het recept een eigen twist gegeven en daar kwam dit verrassende brood uit voort.










Ingrediƫnten
300 gram bloem (voor het voordeeg)
200 gram bloem
10 gram verse gist of 5 gram droge gist
300 ml melk
25 gram suiker
25 gram boter
1 ei
1 theelepel zout
100 gram Frambozenjam
200 gram verse Frambozen
200 gram Chocolade pasta
50 gram gehakte Hazelnoten


Bereidingswijze:
Verwarm de melk tot handwarm
Los de gist op in de melk voeg 300 gram bloem, de suiker, het ei, het zout en de boter.

Maak een soepel deeg met de machine of met de hand. (het blijft plakkerig).
Zet het een nacht in de koelkast. Voor gebruik een uurtje laten staan zodat het voordeeg op kamertemperatuur komt.










Verwarm de oven voor op 180 graden.
Voeg de rest van de bloem toe en kneed of met machine of met de hand er een soepel deeg van.
Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een lap van 30 bij 50 cm of twee kleinere.










Smeer deze in met de frambozenjam en daarop de chocoladepasta.
Druk nu de frambozen in chocoladepasta (niet te hard).
Strooi een beetje gehakte hazelnoten er overheen.











Leg de lange kant van het deeg naar je toe en rol zo stevig mogelijk op.











Snij nu met een scherp met bloem bestoven mes de deegrol over de lengte doormidden.











Laat de uiteinden vastzitten zodat je de twee deeghelften tegendraads om elkaar draait om een spiraal te verkrijgen.
Breng nu de uiteinden naar elkaar toe, zodat je een krans hebt, druk de uiteinden stevig tegenelkaar door dicht te knijpen.










Leg de krans op een bakplaat en strooi er de hazelnoten en nog wat extra suiker over.
Bak het brood 30- 40 minuten gaar en goudbruin.
Laat afkoelen op een rek

(bron: Elle Eten)