maandag 2 juni 2014

Champagne mousse taart

Ingrediƫnten
Taartbodemdeeg: voor 4 taarten van 6 pers:
250 g boter
180 g bloemsuiker
2 st eieren
500 g bloem

Biscuit voor 1 plaat 40/60
140 g dooiers
35 g suiker
210 g eiwitten
140 g suiker
175 g bloem

Lepelbiscuit voor 4 taarten:
5 st dooiers
50 g suiker
5 st eiwitten
75 g suiker
100 g bloem
25 g aard. zetmeel

Champagne mousse:
375 g cava
1 st citroen
8 st dooiers
250 g suiker
8 bl gelatine
600 g slagroom



Bereidingswijze:
Boter in een kom
voeg bloemsuiker toe en meng goed door elkaar
meng de eieren onder het botermengsel
zeef de bloem en voeg aan botermengsel toe. Meng tot een egaal deeg
wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het 2 uur in de koelkast
deeg uitrollen op 3 mm dikte

Biscuit voor 1 plaat 40/60:
dooiers en suiker luchtig kloppen
eiwitten kloppen en vervolgens de schiftsuiker toevoegen
dooiers en eiwitten samenvoegen
bloem ziften en onder spatelen
verdelen over een plaat van 40/60

Lepelbiscuit voor 4 taarten:
dooiers en suiker luchtig kloppen
eiwitten kloppen en vervolgens de schiftsuiker toevoegen
dooiers en eiwitten samenvoegen
bloem samen met zetmeel ziften en onder spatelen
spuiten met een spuitmondje nr 10 in banden van 10cm breed

Champagne mousse:
cava of champagne en citroen verwarmen tot kookpunt
dooiers en suiker tot lint kloppen
2 samanstellingen samenvoegen en afroeren tot 85°C
laten afkoelen en geweekte en gesmolten gelatine toevoegen
tot slot de opgeklopte slagroom onder spatelen