maandag 2 juni 2014

Boterstreuseltaart - Appel kruimel taart


 IngrediĆ«nten
Taartbodemdeeg: voor 4 taarten van 6 pers:
250 g boter
180 g bloemsuiker
2 st eieren
500 g bloem

Streusel voor appeltaart:
100 g bloemsuiker
50 g broyage puur
50 g suiker
190 g boter
250 g bloemsuiker
2 g vanille
8 g zout

Frangipane:
250 g boter
250 g broyage puur
250 g suiker
200 g eieren
100 g bloem



Taartbodemdeeg: voor 4 taarten van 6 pers:
Boter in een kom,
voeg bloemsuiker toe en meng goed door elkaar.
meng de eieren onder het botermengsel
zeef de bloem en voeg aan botermengsel toe. Meng tot een egaal deeg
wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het 2 uur in de koelkast
deeg uitrollen op 3 mm dikte
vormen fonceren en een laagje frangipan aanbrengen
vul de ring met geschilde en in kleine stukjes gesneden appel
leg boven de appelen streusel
afbakken gedurende 30 minuten in oven van 200°C
na het afbakken bestrooien met bloemsuiker

Streusel voor appeltaart:
van alle grondstoffen een een deeg vormen
het deeg door een grove zeef vrijven
de bekomen streusel in de koeling bewaren

Frangipane
boter tot creme maken en er de suiker luchtig onder kloppen
broyage afwisselend met de eieren onder mengen
tot slot er de bloem onder spatelen