zaterdag 5 april 2014

Zevengranen brood

Ingrediƫnten
Zevengranenbloem 1000 gram 100%
Water 560 ml 56%
Verse Gist 20 gram 2%
Boter 20 gram 2%
Zout 17 gram 1,7%


Oven voor verwarmen op 240 graden
Stomen 1 x kort of de wanden met plantenspuit in spuiten voor in ovenen
Baktijd ongeveer 40 minuten

in de machine -
Gist en water mengen, daarna bloem toevoegen.
1 minuut laten draaien, vervolgens de boter en het zout toevoegen.
5 minuten draaien in versnelling 1 daarna 10 minuten draaien in versnelling 2 tussentijds kijken hoe het deeg zich ontwikkeld.

Als je een mooi vlies kunt trekken dan het een deeg een kuiprijs geven van 20 minuten.

Afwegen op 600 gram en op bollen.

Bolrijs geven van 10 minuten

Deeg lang maken een rokje vouwen en stevig oprollen. Met de naad naar beneden in een ingevet bakblik leggen.

60 minuten laten rijzen.

Bestrooien met bloem en insnijden voor het in ovenen