zondag 20 april 2014

Wortel Cake

Ingrediƫnten:


3 eieren
250 ml zonnebloem olie
200 gram
licht bruine basterd suiker
185 gram zelf rijzend bakmeel
1 theelepel bicarbonate
2 theelepels kaneel
snuf zout
90 gram gehakte walnoten of pecans
255 gram geraspte wortel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden of de combi-stoom oven.
Neem een vierkant bakblik, bekleed dit met bakpapier.

Neem een kom voeg hierin de eieren, de olie en suiker en roer dit doorelkaar
Zeef de bloem, samen met bicorbonate, zout en kaneel.
Mix dit in de mixer of kom of met de mixer tot er een mooie zachte structuur ontstaat.
Voeg nu de wortelrasp toe en de gehakte walnoten of pecans toe.
Giet het beslag in de vorm en zet in de oven.

Ongeveer 45 minuten of tot dat een sateprikker er mooi droog uitkomt.

De wortelrasp heb ik gemaakt met de Versapers.