zondag 20 april 2014

Suikerbrood Craquelin



Ingrediƫnten
Product 1:
Tarwebloem 500 gram
Water 300 ml
Eieren 100 gram (2 stuks)
Melkpoeder 40 gram
Gist 50 gram

Product 2:
Boter 150 gram
Vetstof 90 ml
Suiker 25 gram
Zout 10 gram
Bloem 200 gram

Product 3:
Suiker perle nr4 250 gram



voor drie broden
De grondstoffen onder 1 tot een kort deegje verwerken en een voorrijs geven van 20 minuten.
Dan de grondstoffen onder 2 toevoegen en het deeg afdraaien in 2e versnelling
Tafelrijs geven van 15 minuten en daarna 3 stukjes van 175 gram afwegen.
De perlesuiker ondermengen met behulp van een steekmes of mes (onder de rest van het deeg) en opbollen
beiden 10 minuten laten rusten



Afwegen in 3 stukjes van 400 gram en opbollen
De kleine stukjes uitrollen zodat we er de deegstukjes met suiker mooi kunnen invouwen zonder aan het deeg trekken of zonder te dun te rollen, de sluitzuiden eventueel even bevochtigen.
In kleine ronde vormen leggen
2 x doreren
tot 3/4 laten rijzen
met een schaar of scherp mesje bovenop een cirkel intrekken die we opvullen met perlesuiker
nog even laten verder rijzen en afbakken.

Oventemperatuur 190 graden
baktijd 30 minuten
aantal stuks 3 broden