zaterdag 26 april 2014

Kokos Chocolade taartje

Ingrediƫnten
2 taartjes

Jaconde Biscuit
2 bakblikken
250 gram eieren
175 gram Broyage puur (amandelpoeder)
175 gram Bloem
325 gram eiwit
50 gram poedersuiker
50 gram bloem
40 gram gesmolten boter
geraspte kokos

Kokosmousse
250 ml melk
30 gram geraspte kokos
100 gram dooiers
30 gram suiker
250 gram kokosrasp
7 blaadjes gelatine
450 gram slagroom
25 gram Rhum

Chocolade mousse
50 gram ei
25 gram suiker
63 gram chocolade
125 gram slagroom

Cacao Spiegel
150 gram water
175 gram suiker
100 gram room
50 gram cacaopoeder
2 blaadjes gelatine


Jeconde beslag
2 bakblikken bedekken met bakpapier.
Oven voorverwarmen op 180 graden.



Eieren, amandelpoeder,poedersuiker goed mengen.
Boter smelten
Eiwitten stijf slaan samen met de poedersuiker.
Eier compostie door de eiwitten kloppen boter toevoegen en bloem er onder spatelen.
Beslag op bakblik spatelen en uitstrijken.
Bakblikken in oven zetten in 10- 12 minuten afbakken.


















Bereiding Kokosmousse :
Week de gelatine in ruim koud water.
Maak van de eerste vier grondstoffen een anglaise ( afroeren Ć  la nappe ).
Giet deze anglaise op de uitgeknepen gelatine en laat dit geheel afkoelen.
Voeg de ijskoude pulp erbij en laat geleren.
Spatel de slagroom er onder.










Bereiding Chocolade mousse :
Klop het ei met de suiker warm en koud.
Meng er de gesmolten chocolade onder.
Meng er als laatste de slagroom onder.

Afwerking :
Een gebaksring.
Uit het jeconde biscuit ringen snijden zodat deze binnen de ringpassen.
De kokosmousse voor de helft in de ring scheppen en iets op werken naar de zijkant.
Nu weer een rondje biscuit en daarop de chocomousse afwerken met de kokosmousse.
Mooi gelijkmatig afstrijken.
Overgieten met het cacao mengsel en afwerken naar eigen inzicht.






























 
 




















Overgiet met een cacaospiegel en trek hierop enkele lijnen met witte spiegel.
Breng een marmereffect aan met een paletmes.
Zet tegen de zijkant enkele chocoladeplakjes met titaanspatten.
Werk bovenop af met een sierlijke krul.