maandag 7 april 2014

Doperwtensoep met de Versapers

Doperwten soep met de Versapers gemaakt. Mooie zijde zachte soep en veel eenvoudiger dan de erwten door een zeef wrijven.


Ingrediƫnten voor een 1 liter soep:
750 gram doperwten (diepvries)
4 sjalotjes
500 ml groente bouillon


Bereidingswijze:
Sjalotjes schoonmaken en fijn snijden.
Aanzetten in een grote pan met een klein beetje olie.
Mooi blank houden.
Doperwten erbij, 250 ml groentebouillon toevoegen. Dit kan van een tablet maar ik heb altijd verse bouillon voorradig.
Alles aan de kookbrengen
Een uurtje laten zachtjes laten koken.
Doperwten zeven en vocht bewaren.
Doperwten door de versapers laten gaan of in een keukenmachine draaien.
Als u de doperwten in de keukenmachine of blender draait dan door een zeef wrijven. Anders komen alle velletjes in de soep.
Doperwtenpuree terug in de pan en het vochttoevoegen.
Eventueel de 250 ml groente bouillon die u nog over heeft er bij doen en alles even aan de kookbrengen.

Een beetje kookroom of sojaroom toevoegen.
Op smaak brengen met peper en zout