woensdag 30 april 2014

Curry van Zoete Aardappel, Paksoi, Prei en Spitskool

Ingrediƫnten
2 tenen knoflook
1 rode Spaanse peper, vers
gember, vers en ongeveer de grootte van een duim
2 of 3 eetlepels gedroogde kokos
1 klein blikje tomatenpuree
3 eetlepels olie, liefst arachideolie
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
1 eetlepel garam masala
2 theelepels zwarte peper, gemalen
2 theelepels korianderzaad, geroosterd
2 theelepels kurkuma
1 theelepel komijnzaad, geroosterd
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel zout

2 sjalotten of uien
2 tenen knoflook
1 stronk paksoi
2 preien
halve spitskool
4 tomaten
2 zoete aardappelen
olie
zout en peper

Bereidingswijze:
Voor de curry pasta
Mix alle ingrediƫnten in de keukenmachine tot er een gladde massa ontstaat.

Was de paksoi, de prei en de spitskool en snij deze fijn.
Pel de uien en snij deze in blokjes
Pel de knoflook en snij deze fijn.
Was de tomaten snij in vieren
Schil de zoete aardappelen, was en snij er kleine blokjes van.
Neem een wok en maak deze goed heet. Verhit een klein beetje olie bak hier de ui en knoflook en neem twee eetlepels van de Curry Pasta en bak deze mee.
Voeg nu de Paksoi, Prei, Spitskool, Tomaten en Zoete Aardappel toe.
Laat het een minuut of tien stoven.

Lekker met witte rijst of quinoa