zondag 30 maart 2014

Praline cake met boterroom

Ingrediƫnten
Boter 500 gram
Suiker 500 gram
Eieren 500 ml ( 10 stuks)
Bloem 550 gram
Bakpoeder 15 gram


Boter glad roeren en luchtig kloppen
Suiker ondermengen
een per een de eieren toevoegen
bloem en bakpoeder ziften en onderspatelen
vierkante vormen boteren en bloemen
oven 170 graden

Opbouw:
cake 2 maal horizontaal doorsnijden
vullen met pralineboterroom

Ingrediƫnten
Hazelnoten 250 gram
Suiker 200 gram
Roomboter 250 gram
Aardappelzetmeel 30 gram
Bloem 30 gram
Dooiers 140 ml ( 7 stuks)
Eiwitten 210 ml (7 stuks)
Suiker 50 gram















Hazelnoten en suiker tot broyage vermalen en opkloppen met de dooiers
gesmolten boter toevoegen
bloem en aardappelzetmeel mengen en toevoegen
opgeklopt eiwit toevoegen

volledig maskeren met boterroom
laten opstijven in de diepvriezer
overgieten met ganache
zijkant: chocolade schafelingen
decor volgens seizoen aanbrengen