maandag 10 maart 2014

Mokka-roomijs

Ingrediƫnten
2 liter melk
800 gr room
525 gr suiker
270 gr glucose
130 gr melkpoeder
7 eieren
12 eidooiers
mokka-extract
eventueel 1 koffielepel stabilisator ( Sosa Procrema)



Bereiding :
Meng de melkpoeder de stabilisator en de room onder de melk.
Voeg 1/3 van de suiker bij de melk en breng aan de kook ( zonder te roeren ).
Als de melk handwarm is, voeg er dan de glucose bij.
Doe de eidooiers in een mengkom en voeg er de eieren bij.
Doe er juist voor het kloppen de resterende suiker bij en klop tot ruban.
Als de melk kookt, giet dan een beetje van de deze kokende melk bij de
ruban en roer ondereen met een klopper.
Voeg dan dit mengsel bij de resterende melk.
Roer af Ć  la nappe ( 80 °C ).
Giet alles door een puntzeef in een emmer en mix gedurende minimum 2
minuten. Voeg tijdens het mixen ook het mokka- extract bij de massa.
Draai af tot ijsroom.
Tips :
Bevochtig je handen met koud water om de glucose te nemen, zo blijft hij niet
aan je handen kleven.
Als je het mengsel ( na het mixen ) een nachtje laat staan met het mokkaextract,
krijg je een vollere mokkasmaak.
Je kunt het mengsel ( voor het af te draaien ) trouwens gedurende enkele
dagen ( afgedekt ) in de koeling bewaren.