woensdag 19 maart 2014

Volkoren Maria Koekje of Digestives


Ingrediƫnten
250 gram Volkoren meel
5 gram bakpoeder
25 gram suiker
3 gram zout
120 gram roomboter (koud)
1 ei


Over voor verwarmen op 180 graden
Bakplaat bekleden met bakpapier of een bakmatje

Bloem en bakpoeder zeven boven kom
van de standmixer met vlinderhaak, dan het zout en de suiker toevoegen en even mengen.
De boter in kleine blokjes erbij doen en de machine een 5 minuten laten draaien in stand 1.
Als het deeg een beetje kruimelig er uitziet het ei toevoegen en een 5 minuten laten draaien in stand 2. Tot er een samenhangend deeg ontstaat.








Haal het deeg uit de kom en kneed het nog even goed door, neem een stukje plastic folie en verpak het deeg hierin.
Leg het deeg minimaal een uur in de koelkast.
Neem het deeg uit de koelkast.
Neem een stukje plastic folie en leg hierop het deeg, leg nu boven op het deeg ook een stukje plastic folie, rol met een deegrol het deeg uit tot een mooie lap.
I kunt zelf bepalen hoe dik u de koekjes wilt uitrollen meestal zo rond de 5 mm
Neem nu een uitsteker en steek de koekjes uit en leg ze op de bakplaat.
Neem een vork en prik de koekjes in.
Strijk de koekjes in met een beetje water.

Bak de koekjes voor 10- 12 minuten of totdat ze mooi goudbruin zijn geworden.

Laat ze afkoelen op een rekje.

Een goed afgesloten doosje zijn ze week goed.


bron: Home baked, Hanne Risgaard