vrijdag 7 maart 2014

Havermeel Uien-tomaat kruier

Ingrediƫnten
100 gram Havermeel
50 gram boekweitmeel
100 gram quinoameel
2,5 gram keltisch zout
20 gram wijnsteenbakpoeder
20 gram olijfolie
1,5 dl koudwater
100 gram gesneden uien
100 gram gesneden tomaten
100 gram geraspte kaas
10 gram verse tijm of meer
peper
keltisch zout


Havermeel, Quinaomeel, wijnsteenbakpoeder, water en olijfolie in de machine en laat 3 minuten draaien.
Voeg nu het zout toe en laat nu de machine minstens tien minuten draaien tot je een mooi deeg krijgt. Wordt het te droog voeg dan nog wat extra water toe, en laat nog even draaien. Voelt het deeg goed, laat het in de kom afgedekt op een warme plaats rijzen totdat het ongeveer 1/3 aan volume heeft toegenomen.
Rol het deeg nu uit tot een langwerpige lap van 25 bij 15 cm. Leg de uien, tomaat en kaas op de lap, vouw de zijkanten iets in.
Leg het geheel op een bakplaat en dek af en laat nog een uurtje rijzen.
De oven voorverwarmen op 220 graden. Als het brood de oven in gaat terug draaien naar 200 graden.
In 25 a 30 minuten afbakken.

* Combi-Stoom oven: Oven voor verwarmen op 220 graden alleen hete lucht, Als het brood de oven in gaat terug naar 200 graden hetelucht met stoom.

Lekker bij een kopje soep.