vrijdag 7 maart 2014

Havermeel crackers

Ingrediƫnten
200 gram havermeel
175 gram geplette haver
100 gram kokosbloemsuiker (kan ook zonder de suiker)
75 gram kokosvet
3 eetlepels water
2 gram keltisch zout

20 gram wijnsteenbakpoeder


Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 175 graden.

Kokosvet, kokosbloemsuiker, het zout, de geplette haver en samen in de keukenmachine met vlinderhaak even draaien dan het havermeel en de wijnsteenpoeder toevoegen.

Haal het uit de machine, maak het iets plat en leg het in plasticfolie voor 2 uur in de koelkast.

Laat het deeg even rusten buiten de koelkast en rol het nu uit tot een vierkante lap van ongeveer 3 mm dik. Steek deze uit of snij vierkantjes.

Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en leg de vierkantjes hierop.

Schuif de bakplaat in de oven, verlaag de temperatuur naar 160 graden. Bak de crackers in 10-15 minuten, ze zijn klaar als ze goudbruin zijn en stevig aanvoelen.

Leg ze nu op een rekje en laat ze afkoelen.