woensdag 5 maart 2014

Groene en witte asperges met rucola en gepocheerd kwartelei

Ingrediƫnten
200 gram groene asperges
200 gram witte asperges
4 kwarteleitjes
Rucola
25 gram geroosterde pijnboompitten
olijfolie
peper
zout


Groene en witte asperges schillen en wassen.
Witte asperges in reepjes snijden.
Groene asperges in tweeen snijden.
Allebei 10 minuten stomen in de stoomoven op 100 graden.
Asperges met koudwater afspoelen en laten afkoelen.
De helft van de groene asperges kleiner snijden en in de keukenmachine met mes, voeg hier een handje rucola en geroosterde pijnboompitten aan toe. Draai dit geheel tot een samenhangende massa en voeg nu druppels gewijs een beetje olijfolie toe, tot alles smeuiig is.
Zet een pannetje met water met azijn op, breng aan de kook.
Breek de eitjes in de pan en pocheer deze voor 1 minuut. Haal ze uit de pan.
Op een bord een ring zetten en daarin de \'pesto\'drukken, eitje bovenop leggen, eromheen de asperges en klein beetje rucola. Besprengel dit met een mooie olijfolie.
Lekker hierbij zijn koekjes van zoete olijven met Parmezaanse kaas.