zondag 30 maart 2014

De wonderpan


Heeft u al eens een cake of quiche gebakken op uw gas pit of inductie plaat ? Misschien herkent u de pan van vroeger bij uw moeder of oma.

Twee weken geleden kreeg ik via Facebook een berichtje te zien over de De Wonderpan. Ik had hier al eerder over gehoord en wilde graag de pan uit proberen. Cake en quiche bakken in de oven komt wel wekelijks voor maar Cake en Quiche bakken op een gas pit dat vond ik wel een uitdaging en wilde dit heel graag gaan demonstreren op www.pittcooking.nl zogezegd zo gedaan op de Beurs Realiseer je droomhuis. Dan maar gelijk in het dieppe, geen tijd meer gehad de pan uit te testen. Gelijk met publiek erbij en zie het resultaat een hele mooie cake en ja ook de quiche is er heel mooi uitgekomen. Deze recepten komen nog uit het recepten boekje dat bij de pan wordt geleverd

Hoe werkt de Wonderpan?

Tot in de jaren zestig werd de wonderpan veel gebruikt in de keuken. Door de komst van de oven verdween hij uit het zicht. Door dat de pan weer terug in productie is genomen is de pan weer terug in Nederland.

Het principe van de Wonderpan is heel eenvoudig. De bodemplaat wordt vewarmd.
De warmte stijgt op door het gat en verlaat de pan via de ventilatiegaten. Daardoor wordt de warmte gelijkmatig verdeeld.
Een oven moet eerst worden voorverwarmd en daarna op een vrij hoge temperatuur worden gehouden.
Bij de Wonderpan is de bakvorm zelf de oven. De temperatuur in de pan is ook veel lager. Dat kost minder energie en het baksel zal niet snel verbranden.
U kunt de pan gebruiken op alle warmte bronnen natuurlijk gas maar ook op inductie.

Hoe gebruikt u de pan
- Gebruik altijd de bodemplaat
- Zet de pan nooit leeg op een warmtebron
- De pan mag niet in de afwasmachine
- Behandel de pan nooit met soda- of azijn oplossingen
- De pan wordt warm.
- Let op het deksel wordt ook heel heet, neem een pannenlap om het deksel van de pan te tillen.


Waar kunt de pan bestellen
Bij www. Wonderpan.nl en de kost €49,95
Het recepten boekjes € 7,95