woensdag 12 maart 2014

Courgette Haverbrood

Ingrediƫnten
150 gram Amandelmeel
100 gram Havermeel
50 gram boekweitmeel
4 eieren
1/2 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
1/2 courgette geraspt
2 sjalotjes fijn gesneden
10 zongedroogde tomaatjes fijn gesneden
50 gram roomboter of 30 gram kokosolie


Over voorverwarmen op 175 graden:

Sjalotjes even aanzetten in een pan met een klein beetje olie.

Amandelmeel, havermeel, boekweitmeel, eieren, bakpoeder, boter goed mengen in de standmixer.
Als alles goed gemengd is zout toevoegen, samen met courgette, zon gedroogde tomaten, sjalotten de machine een minuut laat draaien tot dat er mooi deeg ontstaat.
In gevet bakblikje van 11 bij 21 cm en hierin het beslag scheppen. Mooi afstrijken.

Afbakken in de oven voor 40- 45 minuten