maandag 17 maart 2014

Brownie met Hazel- en Walnoten

Ingrediƫnten

100 gram boter
250 gram pure chocolade
4 eieren vers
250 gr suiker
100 gr bloem
10 gr bakpoeder
125 gr hazelnoten, walnoten
vierkante of langwerpige bakvorm van ongeveer 20 cm
Bakpapier

Bereidingswijze:

Over voorverwarmen op 175 graden.

Weeg alle ingrediƫnten af, zeef alvast de bloem en zet apart weg.

Bekleed de bakvorm met bakpapier dat iets boven de rand uitsteekt. Handig is om de bakvorm een klein beetje in te vetten dan kun je gemakkelijker het bakpapier er in plaatsen.

1. Hazelnoten en walnoten roosteren in de oven op 200 graden voor 8- 10 minuten
Laat ze afkoelen en maal ze grof.

2. Chocolade samen met boter au bain marie smelten. Met een spatel even door elkaar roeren en rustig laten smelten.
Pannetje met water aan de kook brengen, schaal met chocolade en boter er boven hangen zorg dat de schaal niet in het water hangt.

3. Suiker van het vuur af er goed door mengen.

4. Klop een voor een de eieren er door.

5. Voeg nu de gezeefde bloem en bakpoeder toe, spatel deze er door heen.

6. Voeg nu de hazelnoten en walnoten toe en spatel deze er door heen.

7. Het beslag in de bakvorm scheppen en in de oven afbakken voor 30- 35 minuten.