zondag 30 maart 2014

Brie taart

Ingrediƫnten
Biscuit duchesse

Eieren 900 ml (18 stuks)
Dooiers 320 ml (10 stuks)
Suiker 500 gram
Bloem 500 gram
Gesmolten boter 100 gram



Eieren, dooiers en suiker warm en koud kloppen
bloem onderspatelen
gesmolten boter toevoegen
uitstrijken op geboterd papier
oven op 200 graden

Opbouw:
2 bodems biscuit vanille en bodem duchesse vullen met vanilleboterroom, licht geel geklerud
volledig aanmaskeren en bestrooien met broyage dubbel suiker (ook zijkant)
goed laten opstijven
een spie uitsnijden en de vrij gekomen kanten dezelfde creme bestrijken
met een bolle boetseerstaaf (in water gedompeld) de gaten imiteren
de spie op de taart leggen, punt bij punt
lichtjes bloemsuikeren en een weinig pistache opstrooien
een muisje in chocolademarsepein erbij zetten