dinsdag 11 maart 2014

Baquettes parmezaansekaas en salie

Ingrediƫnten
500 gram Volkorenmeel
300 gram water
5 gram gist
30 gram olijfolie
15 gram honing
5 eetlepels verse salie
60 gram Parmezaanse kaas
5 gram zout


Gist met water (op kamertemperatuur) mengen in de kom van de standmixer.
Bloem, olijfolie,honing,toevoegen en even laten draaien in stand 1.
Nu parmezaanzekaas, salie en zout toevoegen en 5 minuten laten draaien in stand 1.
Nu nog 10 minuten laten draaien in stand 2 tot dat er een mooi elastisch deeg ontstaat, en u een mooi vliesje kunt trekken is het deeg gereed.
We geven het nu een kuiprijs van een uur. Smeer een kom in met een beetje olijfolie en leg het deeg erin, zet het nu op een warme plaats zodat het mooi kan verdubbelen.
Deel het deeg nu in drie stukken en druk de lucht eruit, vorm er mooi baquettes van, smeer ze met een beetje olijfolie of water en strooi nog een beetje Parmezaanse kaas en bloem er overheen.
Leg ze op een bakplaat met bakpapier bekleed en laat ze nu een half uur mooi rijzen.
De oven voorverwarmen op 220 graden bij het in ovenen van de baquettes de oven terug zetten naar 200 graden.
Bak de baquettes voor 20 minuten tot dat ze mooi gaar zijn. Meet dit eventueel met een kerntemperatuur meter als het brood 94-95 graden is dan zijn ze gaar.