maandag 10 maart 2014

Ananasijs

Ingrediƫnten
 enkele verse kleine ananas vruchten

Melkijs :
2 liter melk
100 gr boter
500 gr suiker
100 gr glucose
60 gr melkpoeder
12 eidooiers


Maak het melkijs :
Meng de melkpoeder onder de melk.
Voeg 1/3 van de suiker bij de melk en breng aan de kook ( zonder te roeren ).
Als de melk handwarm is, voeg er dan de glucose bij.
Doe de eidooiers in een mengkom.
Doe er juist voor het kloppen de resterende suiker bij en klopt tot ruban.
Als de melk kookt, doe er dan de boter in klompjes bij en laat even meekoken.
Giet dan een beetje van de deze kokende melk bij de ruban en roer ondereen
met een klopper.
Voeg dan dit mengsel bij de resterende melk.
Roer af Ć  la nappe ( 80 °C ).
Giet alles door een puntzeef in een emmer en mix gedurende minimum 2
minuten.
Draai af tot melkijs.
Snijd een kapje van de ananas en haal het vruchtvlees met een lepel uit de ananasschil.
Snijd aan de onderkant ook een klein stukje van de schil, zodat de ananas recht blijft staan en zet de ananasomhulsels samen met de kapjes in de diepvriezer.
Verwijder de kern ( deze geeft een bittere smaak ).
Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Stoof de ananasblokjes kort op in goede boter.
Draai het roomijs af in de machine.
Als het ijs klaar is, voeg er dan de blokjes ananas bij en laat de machine nog even draaien.
Doe het ijs in een spuitzak en spuit het ijs in de ananasomhulsels.
Zet het kapje er op en zet terug in de diepvriezer.