vrijdag 28 maart 2014

Amandines

Ingrediƫnten
Suiker 150 gram
Boter 85 gram
Bloem 250 gram
Bakpoeder 5 gram
Eieren 1 stuk
Melk 20 ml
zout 4 gram
Vanille
citroenrasp

Amandines
Meng de boter met de suiker
Werk er de eieren onder en de smaakstof
Vervolgens de melk
Tenslotte er de bloem en bakpoeder onder kneden.
Maak het deeg niet te taai
Laat het deeg koelen en rol het daarna uit op 5mm dikte.
Steek het met de gewenste gekartelde ronde uitsteker (10 cm doorsnede) deegplakjes uit.
Bestrijk ze met ei en druk ze in de geschaafde amandelen.
Spuit in het midden een dikke bol in zwaardere frangipane (zie basisrecept)

Frangipane

Ingrediƫnten
250 gram boter
500 gram broyage (250 gram suiker - 250 gram amandelpoeder)
5 eieren
150 gram bloem
vanille, zout, citroenrasp

Frangipane
De boter gladroeren en afwisselend met de eieren en de broyage tot en glad beslag mengen



Bak af op 200 graden
Na het bakken abricoteren en glaceren.

Nuttige informatie:
Kunnen zeer goed niet afgebakken in de diepvries bewaard worden.